Jak uwazacie czego w Wieluniu nie ma !!! |
Author |
Message |
1qaz2wsx
Przyjeżdża na zakupy .

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Brakuje mi piłki nożnej na wyzszym poziomie...kiedys byla i byli kibice,mam nadzieje,ze to wroci:)...a tak to mi niczego nie brakuje:) Wieluń najlepszym miastem na Świecie:)
Pozdrawiam:) |
|
|
|
Syla
W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="creative"]heesburger[/quote]
a może cheeseburger :lol:
[quote="creative"]heesburger 4zł droga do kępna 25zł[/quote]
w MC cheeseburger kosztuje 3 zł, a droga do Kępna i z powrotem ok. 18 zł (zakładając, że ON w cenie 3,6 zł) 8) Ale nie o tym mowa...
Faktycznie, Empik by się przydał.
Brakuje klubu fitness ze ścianą wspinaczkową, brakuje staroświeckiej pijalni czekolady... ;) |
|
|
|
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Syla"]Brakuje klubu fitness ze ścianą wspinaczkową, brakuje staroświeckiej pijalni czekolady...[/quote]
Wspinać się możesz na komin zugilowski na przykład :D a staroświecka pijalnia czekolady hmmm, może Pani z edenu poda Ci czekoladę w starym edenie ;)
We wszystkim trzeba widzieć tą lepszą stronę :) |
|
|
|
Syla
W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Basia, a propos Twojej wypowiedzi przypomniał mi się taki dowcip:
Skoczyli w przepaść - pesymista i optymista
- Spadam - mruczy pesymista
- Lecę - krzyczy optymista
:D |
|
|
|
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Syla[/b], wiedziałam, kto jak kto, ale Ty zrozumiesz co autor miał na myśli :) |
|
|
|
thrasher
Słyszał o Wieluniu Slayer uber alles!

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Generalnie jak dla mnie brakuje fajnego klubu typu pub+sala koncertowa cos jak "U Bazyla" w Poznaniu widzialem swietna rzecz. Poza tym jakis typowo sportowy pub z kilkoma tv gdzie caly dzien puszczane byly by mecze mysle ze mialo by to racje bytu fanow sportu na tv nie brakuje :) |
|
|
|
MATRIX [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Szykuje się coś nowego w wieluniu, znajoma dała mi link : www.bytheway.info.pl ciekawe kiedy otwarcie ? |
|
|
|
thrasher

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
"tanio zjesz". Brzmi zachecajaco 8) |
|
|
|
drybl4s^
Przejeżdżał przez Wieluń :))

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
brakuje czegoś takiego jak niegdyś złoty dzwon czy jak to sie nazywało ten bur/pub na krakowskim przedmieściu |
|
|
|
thrasher

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
no wlasnie klimat w dzwonie byl nieziemski |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="thrasher"]no wlasnie klimat w dzwonie byl nieziemski[/quote]
Zwłaszcza jak nie włączono wentylacji :D |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Według mnie brakuje miejsca na koncerty/imprezy plenerowe w Wieluniu. Był oczywiście Amfiteatr ale jest w rękach prywatnych a poza tym jest tam mało miejsca. Oczywiście brakuje też klubu czy też hali koncertowej i nie mówię tutaj o hali typu Hala Ludowa w Wrocławiu :) tylko coś na naszą skale, żeby parę tysięcy ludzi mogło się zmieścić:)
Ogólnie Wieluń ma perspektywy tylko trzeba chętnych ludzi do "rozbujania" Wielunia a takich niestety mało ;/ |
|
|
|
Nevermind
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Odnosnie amfiteatru i tej sali co tam byla, zostala Ona sprzedana? Bo napisu nie ma juz jakis czas.. |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Nevermind"]Odnosnie amfiteatru i tej sali co tam byla, zostala Ona sprzedana? Bo napisu nie ma juz jakis czas..[/quote]
Sprzedana.
[quote="ahmed"]Ogólnie Wieluń ma perspektywy tylko trzeba chętnych ludzi do "rozbujania" Wielunia a takich niestety mało ;/[/quote]
Bo nikt nie lubie pracowac dla idei albo jeszcze dokładać do interesu. Zapytaj organizatorów koncertów w miejscowych knajpach (Crash, Exit) czy zarobili na tym interesie czy raczej zrobili to [i]non profit[/i]. |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie wierze, że nic im nie wpadło :) Nawet jeżeli wjazd był za free to zarobili na sprzedaży w barze ;) oczywiście nie są to kokosy ale zawsze coś. A takimi akcjami tylko sobie można zaplusować na mieście :) A szukając miejsca na takie imprezy zamarzyłem sobie o amerykance już wyobrażam sobie tam klub na miarę Od zmierzchu do Świtu w Wrocławiu :)
Pomarzyć można hehe Zakup amerykanki pod klub było by realne dopiero gdyby Wieluń osiągnął ok 100tys mieszkańców. Ma ktoś z Was jakieś pomysł na organizacje koncertu plener/klub tak aby weszło ok 4/2 tys ludzi ?? |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]ahmed[/b], znam sytuację od podszewki - organizując dwa koncerty w TR raczej niewiele na tym zarobiłem a wręcz dołożyłem. Trzeba zapłacić za rozklejenie plakatów (ewentualnie poświęcić swój czas), zapewnić wyposażenie techniczne, koszty ochrony imprezy. Niewielkim zyskom z baru ciężko to pokryć.
No chyba że zespoły grają całkowicie za darmo i mają niewielkie wymagania organizacyjne, ale wtedy też frekwencja nie powala...
Spróbuj sam coś takiego zorganozować - zobaczysz że nie jest to takie fajne.
[quote="ahmed"]Pomarzyć można hehe Zakup amerykanki pod klub było by realne dopiero gdyby Wieluń osiągnął ok 100tys mieszkańców. [/quote]Obawiam się że i wtedy byłaby to wątpliwa inwestycja. I nie zapominaj, że ten obiekt znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie dużego osiedla - protesty mieszkańców masz jak w banku.
[quote="ahmed"]Ma ktoś z Was jakieś pomysł na organizacje koncertu plener/klub tak aby weszło ok 4/2 tys ludzi ??[/quote]
Jeśli chodzi o klub to w grę wchodza tylko duże okoliczne dyskoteki. Zaproponuj im coś - może podchwycą temat. |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Właśnie razem z kolegą postaramy się coś zorganizować na koniec wakacji ale to jeszcze w zarodku jest pomysł :) Wiem, że np chłopakom z Byczyny udało się zorganizować imprezę :) Festiwal Stolica Reggae w tym roku będzie miał drugą edycje :) Red dlatego tak było bo happysad strasznie dużo bierze. Ci co byli mówili, że klub był po brzegi wypełniony a to oznacza, że po prostu klub był za mały na taki koncert :) Właśnie o to chodzi, żeby wybrać zespoły takie, które biorą mało są w miarę znane i nie wymagające :)
A co do opłacenia rozklejaczy plakatów to zapewne wystarczyło by puścić cynka osobą zainteresowanym i by rozkleiły je za darmową wejściówkę :) a przy cenie biletu (jak dobrze pamiętam) i full sali (czyli jak mówił barman 450-500 osób) to i tak dużo kasy zebraliście. Tyle że fakt happysad zapewne dużo bierze :)
A teraz co do marzeń o amerykance :)
Nie mówię tutaj o klubie ala Protector Biała tylko mniejszym :) takiej piwniczce :) Kto kiedykolwiek zaliczył wypad we Wrocławiu do "Od Zmierzchu do Świtu" to wie o czym myślę :) |
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ahmed"]Red dlatego tak było bo happysad strasznie dużo bierze. Ci co byli mówili, że klub był po brzegi wypełniony a to oznacza, że po prostu klub był za mały na taki koncert :) [/quote]
Za mały? Ludzi trochę było, ale nikt nie stał pod wejściem bo się nie zmieścił.
[quote="ahmed"]Właśnie o to chodzi, żeby wybrać zespoły takie, które biorą mało są w miarę znane i nie wymagające :) [/quote]
To znajdź takie zespoły, które na koncert przyciągną wiele osób. Nawet undergroudowe kapele coś biorą, chociażby zwrot kosztów dojazdu. 200-300 zł to minimum a takich zespołów musi być kilka. Ciężko zrobić koncert na którym da się zarobić. W temacie trochę się orientuję, kumpel w Łodzi organizuje dużo koncertów i trochę mu pomagałem i wiem, że to nic ciekawego i czasem trzeba z własnej kieszeni dołożyć. |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ahmed"]Red dlatego tak było bo happysad strasznie dużo bierze. Ci co byli mówili, że klub był po brzegi wypełniony a to oznacza, że po prostu klub był za mały na taki koncert [/quote]Klub nie był za mały bo spokojnie weszłoby do lokalu jeszcze z 50 albo i więcej osób. Poza tym zdziwie cie - Happysad nie bierze dużo. Grają (albo przynajmniej u nas grali) za kase z biletów i za nic więcej. Jedyne co mieli to pewne wymagania techniczne, jak np minimalna ochrona, scena itp.
[quote="ahmed"]a przy cenie biletu (jak dobrze pamiętam) i full sali (czyli jak mówił barman 450-500 osób) to i tak dużo kasy zebraliście. Tyle że fakt happysad zapewne dużo bierze [/quote]Aż tyle osób nie było. Zresztą nie ma to znaczenia, gdyż taj jak juz pisałem - Happysad grał z biletów. Więc bez względu na frekwencje dla mnie jest tylko kasa z baru.
[quote="ahmed"]A co do opłacenia rozklejaczy plakatów to zapewne wystarczyło by puścić cynka osobą zainteresowanym i by rozkleiły je za darmową wejściówkę [/quote]Nie ma darmowych wejściówek jak juz napisałem.
[quote="ahmed"]Właśnie o to chodzi, żeby wybrać zespoły takie, które biorą mało są w miarę znane i nie wymagające [/quote]Takich zespołów NIE MA...
[quote="ahmed"]Kto kiedykolwiek zaliczył wypad we Wrocławiu do "Od Zmierzchu do Świtu" to wie o czym myślę [/quote]Wrocław a Wieluń to dzień do nocy. Na tym tle jesteśmy wsią... |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
W zasadzie dla Was bezpieczne rozwiązanie no ale bez wielkiego zysku :)No więc ile było osób ?? Chyba liczyliście ile osób wchodziło :) Takie zespoły są ;) Chociaż by zespół Pajujo z Praszki :) Dużo nie biorą wymagań też kosmicznych nie mają a ludzie w WLN trochę ich znają :) Hmm a z ZMZ była taka sama sytuacja co z HS ?? brali kasę za bilety i dzielili się z KŚ ?? |
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Tyle że ile przyjdzie osob na Pajujo? Powiedzmy, że się oda i będzie 250. Bilety po 10zł bo więcej raczej nikt nie da. No i jeden zespół to trochę mało a Nowa Atlantyda i Co z Tego się już trochę znudziły. No to policz. Zarobisz 2,5 tys. Z tego musisz zapłacić zespołom, załatwić nagłośnienie (jak zespół swojego nie ma), jakaś ochrona, plakaty i pokrycie strat (jakieś uszkodzenia w toalecie czy coś takiego; zawsze być lepiej przygotowanym). Jak wyjdziesz na 0 to będzie sukces. Poza tym 250 osób w Wieluniu na koncercie mało znanych zespołów... Może być ciężko. Ostatnio w Łodzi byłem na koncercie Searching For Calm (plus 2 supporty). Zespół znany na scenie hardcore. Nie było nawet 100 osób. Koncert w sobotę, na Piotrkowskiej. Wstęp 10 zł a w tym czasie nie było innych ciekawych imprez tego typu. |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No ale weź pod uwagę też jaką reklamę zrobili :) Reklama jest tutaj kluczowym czynnikiem na Wroclove Summer Stage była lipna reklama i mimo to, źe przyjechał syn BOBA MARLEYA to było może z 2tys ludzi na koncercie. |
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie porównuj reklamy na Wroclove Summer Stage do reklamy na koncercie Pajujo. Mało kto da chociażby głupie kilkaset zł żeby reklamę jego firmy zobaczyło kilkadziesiąt/kilkaset nastolatków. |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ahmed"]W zasadzie dla Was bezpieczne rozwiązanie no ale bez wielkiego zysku :)No więc ile było osób ?? Chyba liczyliście ile osób wchodziło [/quote]
Jesli dobrze pamiętam to 350-400 osób. Jakoś tak. Poza tym ich warunek był taki że graja z biletów. Dla mnie to bezpieczne bo ryzyko wtopy małe. A dla porównania ZMŻ i KS też grali z biletów, a było chyba z 80 osób... Do tego w ich przypadku dorzucałem się im do kosztów ekipy nagłaśniającej (Happysad miał swoja ekipe którą opłacał).
I jeszcze jedno - rozmawiałem z managerem HS w trakcie koncertu. Kilka dni przed Wieluniem grali w Zduńskiej Woli i to nie był pierwszy ich koncert w tym mieście. Ludzi z tego co pamietam była podobna ilość co w Wieluniu, jesli nawet nie mniej... Ale tam to organizował dom kultury. |
|
|
|
ahmed
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No to akurat dobrze że grali za bilety bo normalną stawkę to nawet ZMZ byście nie spłacili :) Poza tym dalej twierdze, że reklama była słaba bo ja interesuje się takimi imprezami a mimo to nie wiedziałem o niej. Skoro ja nie wiedziałem to spora grupa osób która mogła by wpaść też nie wiedziała :) Czasem trzeba zastymulować pocztę pantoflową ;) |
|
|
|
|