R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
SPRZEDAM LABRADORY BISZKOPTOWE
Autor Wiadomość
Chudyy 
Ma stragan na targu

Piwa: 2/1
Wysłany: 2011-03-17, 01:38   

maaciej76 napisał/a:
Myślę , nawet jestem pewien że do 1000 zł kupię psa każdej rasy z papierami .500 zł za kundelka bym nie dał .

To źle myślisz. Maltańczyki z rodowodem kosztują od 2000 zł w górę. Podaję na przykład tą rasę gdyż posiadam sukę tej rasy i możecie wierzyć lub nie, ale znalazłem hodowlę gdzie pani oferowała maltańczyka z rodowodem za 2tys. euro.
Postaw piwo autorowi tego posta

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2011-03-17, 08:25   

sandrahaha napisał/a:
ja sie nie chce wtracac ale weterynarz ten kolo rynku mowil ze byloby dobrze gdyby nasza suczka miala raz szczeniaczki a pozniej zeby ja wysterylizowac.

to ten zabobon nawet wśród lekarzy weterynarii jest jeszcze żywy? Nie ma żadnego powodu, aby (słowo wymoderowano) przechodziła ciążę... Jeśli nie ma być rozmnażana to najlepiej ją wysterylizować (usunąć macicę wraz z przydatkami).

Ropomacicze (i guzy sutków) zdarzają się częściej sukom które przyjmowały preparaty hormonalne (sterylizacja okresowa - farmakologiczna)

Trochę nam się off-top zrobił ;-) jeśli dyskusja na tematy odległe od sprzedawanych psów w typie labradora będzie kontynuowana to wydzielę nowy wątek.

Maciej 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
EWI w Sercu

Piwa: 5/6
Wysłany: 2011-03-17, 14:26   

Cytat:
a tak w ogole jak ja kupywalam pit bulla to ten pan mowil ze odmowil kilku kupcom bo jakies dresy do niego przyjechali i jeden do drugiego ,,ten bedzie dobry na walki''

Pochwal się pieskiem i napisz gdzie go kupowałaś jeśli to nie tajemnica . Może znam :)

Chudyy napisał/a:

To źle myślisz. Maltańczyki z rodowodem kosztują od 2000 zł w górę. Podaję na przykład tą rasę gdyż posiadam sukę tej rasy i możecie wierzyć lub nie, ale znalazłem hodowlę gdzie pani oferowała maltańczyka z rodowodem za 2tys. euro.

To akurat dobrze że się myliłem , cena jest zaporowa a rasa jeszcze nie stała się "trendy" . Wiesz że im bardziej popularna robi się dana rasa (patrz np yorki , labradory) to własnie tymi pieskami zapełniają się schroniska . Nawet nie myślę co pseudo hodowcy robią z towarem który nie zejdzie .....

goska100013 widzę poprosiłaś koleżankę żeby Cię poparła , dla mnie to możesz sobie je nazywać nawet malamutami , pozdrawiam i oby pieski znalazły właścicieli .

Alicja 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-03-17, 21:18   

ourson napisał/a:
sandrahaha napisał/a:
ja sie nie chce wtracac ale weterynarz ten kolo rynku mowil ze byloby dobrze gdyby nasza suczka miala raz szczeniaczki a pozniej zeby ja wysterylizowac.

to ten zabobon nawet wśród lekarzy weterynarii jest jeszcze żywy? Nie ma żadnego powodu, aby (słowo wymoderowano) przechodziła ciążę... Jeśli nie ma być rozmnażana to najlepiej ją wysterylizować (usunąć macicę wraz z przydatkami).

dokładnie - suczki się sterylizuje i po kłopocie, ani szczeniaków, ani chorób, a korzyść dodatkowa, bo i cieczki nie ma.

a co do wetów, to oni często namawiają na szczeniaki, bo dla nich to prosty rachunek - więcej psów = więcej dochodów ;)

sandrahaha 
Przyjeżdża na zakupy
:)

Pomogła: 1 raz
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2011-03-18, 19:50   

maaciej76 napisał/a:
Cytat:
a tak w ogole jak ja kupywalam pit bulla to ten pan mowil ze odmowil kilku kupcom bo jakies dresy do niego przyjechali i jeden do drugiego ,,ten bedzie dobry na walki''

Pochwal się pieskiem i napisz gdzie go kupowałaś jeśli to nie tajemnica . Może znam :)

Chudyy napisał/a:

To akurat dobrze że się myliłem , cena jest zaporowa a rasa jeszcze nie stała się "trendy" . Wiesz że im bardziej popularna robi się dana rasa (patrz np yorki , labradory) to własnie tymi pieskami zapełniają się schroniska . Nawet nie myślę co pseudo hodowcy robią z towarem który nie zejdzie .....

goska100013 widzę poprosiłaś koleżankę żeby Cię poparła , dla mnie to możesz sobie je nazywać nawet malamutami , pozdrawiam i oby pieski znalazły właścicieli .

powiem ci ze to pare lat temu bylo 5-6 lat temu wiec moja suczka to juz staruszka i zaczyna siwiec :D A kupilismy ja w lodzi ale adresu niestety tez nie pamietam. nie jest tam jakos mega duza chociaz po operacji przytyla, uszka ma nie przyciete po pierwsze bo ja nie chcialam tego robic (nie kupuje psa na pokaz przeciez) a poza tym z tego co mi wiadfomo to juz jest to nielegalne. duzo sie mowi o pit bullach ze grozne itd. moj synek ma niecaly rok i jak tylko jestem u rodzicow to ona sie wita najpierw z malym, biega kolo niego jak szalona :D i pozniej caly czas jest przy nim a jak ktos obcy przychodzi to nie pozwoli nikomu dotknac malego. warczy i szczeka. zazdrosnica o malego na maxa :D ale tylko dla obcych. fot zadnych na kompie swoim nie mam z tego wzgledu ze z rodzicami nie mieszkam i suczka zostala z nimi a foty na ich kompie.

dobra bo tu sie nowy temat zrobil... tu jest przecuiez ogloszenie :)

KUPUJCIE PIESKI BO SA SUPER :)

nhandu 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2011-03-20, 00:38   

Co jak co, ale koleżanka z ceną przyszalała... Znajomi kupili labradora od jakiegoś hodowcy z okolic kępna za 300, także 500 w tym przypadku to chyba lekka przesada.

tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2011-03-20, 07:47   

Moim zdaniem cena też troszeczke za wysoka.Ale to każdego sprawa co i za ile sprzedaje zawsze można się targować. :wink:

Odpowiedz do tematu