Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Maciej Kozlowski nie zyje
Author Message
Jaro
Administrator
wielun.biz

Posted:    Maciej Kozłowski nie żyje [ !!! ]

[b]Zmarł jeden z moich najbardziej lubianych aktorów. [*][/b]

Przegrał walkę z ciężką chorobą - zapaleniem wątroby typu C. Zmarł w Warszawie w nocy z poniedziałku na wtorek.

Kozłowski grał zarówno w filmie i telewizji, jak i teatrze. W 1984 roku został absolwentem Wydziału Aktorskiego PWSFTviT w Łodzi.

Do jego najsłynniejszych ról należą te w "Psach", "Killerze" oraz "Ogniem i mieczem". Jego kreacja w "Generale Nilu" z 2008 roku została uznana przez krytyków za najlepszą w jego karierze.

Często był obsadzany w roli twardzieli i czarnych charakterów. Śmiech pozwalał mu zachować równowagę i dystans. Maciej Kozłowski żył zgodnie z własną zasadą "lojalność ponad wszystko oprócz honoru".

g9.jpg
146 Time(s) 33.83 KB

g7.jpg
154 Time(s) 32.96 KB

g10.jpg
154 Time(s) 86.24 KB

g13.jpg
143 Time(s) 236.68 KB

g14.jpg
144 Time(s) 154.78 KB

Ferbik
Administrator

Posted:     [ !!! ]

Świetny aktor :( Szkoda, że nie zobaczymy go już w żadnej nowej roli :(

dawid
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
się gra, się ma

Maćku żegnaj :cry:

rafalekjan
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Świetny aktor. Słyszałem o jego walce z chorobą. To smutna wiadomość dla nas wszystkich :(

majk-el
Wieluniaczek
garnki lepi

[quote="Maciej Kozłowski"]"Żyje się dla kilku spotkań i paru wzruszeń. Ważne, by ich nie przegapić"[/quote]

red
Moderator

Szkoda szkoda...

A wczoraj leciał na TVP Kultura film "Miasto prywatne" z nim w roli głównej...

Silvo
Mieszka pod Wieluniem
Wieluń rulez!

Ja właśnie oglądam serial Odwróceni. Świetnie zagrał. Żegnaj [*][*][*]

Izabela
Przyjeżdża na zakupy
Izabela

Szkoda lubiłam tego aktora,miał dużo uroku w sobie,pomimo iż grał głównie czarne charaktery. [*]

damianos1235
Mieszka pod Wieluniem

szkoda nie zagra już w M-jak miłość również jako czarny charakter [*]

wieluniak20
Ma stragan na targu

To był dobry aktor niestety już go nie ma na tym padole.

miko 005
WIELUNIAK

[quote][b]Przegrał walkę z ciężką chorobą - zapaleniem wątroby typu C.[/b][/quote]

Wczoraj późnym wieczorem kanał [b]TVN24[/b] pokazał wywiad z Nim, w programie dla [b]Religia.TV.[/b] pt. [b]"Ludzie na walizkach"[/b]. Program był nakręcony w grudniu ubiegłego roku.
W całości był poświęcony właśnie chorobie aktora, jak się o niej dowiedział, jak miał trochę pretensję do pani doktor, która Go o niej poinformowała (chodziło o styl informacji).
Z wielką powagą, a także z "luzem" w głosie mówił o walce jaką podjął, i o efektach, które jednak były marne ze względu na medyczną niemoc odnośnie tejże choroby. Słowa nie opiszą tej atmosfery wywiadu, ale powiem szczerze, że byłem pod wielkim wrażeniem, z jakim spokojem mówił pan Maciej o tym, i ... tamtym świecie. Myślę że odszedł nie tyle z klasą, co z dobrze spełnioną misją, bo o to Mu chodziło.

Dominika
WIELUNIAK

Również oglądałam ten wywiad. Mało jest teraz tak dobrych, mających "coś" do powiedzenia aktorów.

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: