W takim razie mnie również oszukano dałam za swojego psa rzekomo kundla podobnego do labradora 750 zł został kupiony z hodowli.I teraz mój pies jest po rodowych rodzicach i nie ma w tym nic dziwnego, że nie ma rodowodu po prostu nie został mu zrobiony.Ja również po urodzeniu moich małych kundli podobnych do labradora mogłam postarać się o rodowód ale wtedy moje kundle kosztowały by 1500zł.I nie wiem czy ty człowieku jesteś taki prymitywny czy tylko takiego udajesz.
Poprawiono 6 błędów ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-03-14, 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-03-14, 19:16
Szczerze powiedziawszy to się zgubiłem, bo na początku pisałaś że szczeniaki mają ojca z rodowodem, teraz wychodziłoby na to że ojciec ma rodowodowych rodziców, ale sam rodowodu nie ma... więc jak to jest?
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-03-14, 19:37
Dajcie jej spokój chodziło jej na pewno,że ma do sprzedania psy rasy Labrador bez rodowodu.Ale cena za wysoka mi sie wydaje.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-03-14, 19:42
goska100013 napisał/a:
Ja również po urodzeniu moich małych kundli podobnych do labladora mogłam postarać się o rodowód ale w tedy moje kundle kosztowały by 1500zł..
Ty sobie chyba z nas jaja robisz ??
Słuchaj kupując psa z hodowli dostajesz metrykę jego urodzenia (jest tam wszystko ojciec matka itd itp ) . Właśnie ta metryka upoważnia Cie do wyrobienia rodowodu . Nie pamiętam ile ja płaciłem za wyrobienie , ale nie jest to jakaś kosmiczna kwota . Nikt nie każe Ci tego rodowodu wyrabiać , masz metrykę potwierdzoną przez związek kynologiczny i to wystarcza .
Masz metrykę do swojego psa ?? , masz metryki do tych szczeniaków ?? . Jeśli nie to to są kundelki . Nie ma nic pośredniego jest pies rasowy i nierasowy .
panterka rozumiem że facet przedstawił wam rodowód ojca lub obydwojga rodziców , być może mogą mieć nawet status hodowlany . Związek (o ile się to nie zmieniło) pozwala na jeden miot na rok , niestety żądza kasy powoduje że mioty są nie zgłaszane do związku i dlatego pieski są sprzedawane bez "papiera"
Nie chce aby to brzmiało że kundle są be , tylko rasowe . Nie , świata nie zmienimy . Myślę , nawet jestem pewien że do 1000 zł kupię psa każdej rasy z papierami .500 zł za kundelka bym nie dał .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
zainteresowała mnie powyższa dyskusja i uważam że goska ma do sprzedaży psy rasy labrador (za cenę wcale niewygórowaną) a nie kundelki, o przynależnosci do danej rasy decyduje zespół cech, wygląd, charakter (wg np wikipedii)
Dzieki za poparcie dziwni sa ludzie i dziwny jest ten świat, nie chciała bym mieć takiego sąsiada jak ourson przypuszczam że mierzyłby żywopłot linijką aby zmiescił się w normach europejskich.A jeszcze zapomniałam dodać jakby był taki zmysłowy to sam domyśliłby się jak mam szczeniaki to sukę też.
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-03-15, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-03-15, 19:12
goska100013, nie ma się co dziwić. Przebierańców teraz nie brakuje, więc ludzie słusznie nabierają podejrzeń, tym bardziej jeśli chodzi o ich własne pieniądze. Sama rzuciłaś hasło "rodowód", sama wywołałaś lawinę pytań
Mnie interesuje inne zagadnienie. Co zrobisz, jak nie uda Ci się sprzedać tych piesków po tej cenie, którą sobie założyłaś? Wiesz co mam na myśli
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-03-15, 23:48
goska100013, sorry, ale to Ty okłamujesz potencjalnych nabywców. A ja tylko zwróciłem na to uwagę. Napisz że sprzedajesz psy w typie labradora i będzie to prawda.
A swoją drogą czy rodzice tych szczeniąt mają zaświadczenia o braku dysplazji?
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomogła: 1 raz Wiek: 40 Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 118 Skąd: Praszka
Wysłany: 2011-03-16, 22:21
a ja zadam inne pytanie - po co rozmnażać psy bez rodowodu??
za mało psów w schroniskach? a może połasiło się na "łatwą" kaskę? a może uwierzyło się w durne przeświadczenie że piesek raz w życiu musi pokryć, a suczka urodzić, co?
_________________ Jedną z korzyści bycia bałaganiarzem jest to, że nieustannie dokonujemy fascynujących odkryć.
a ja zadam inne pytanie - po co rozmnażać psy bez rodowodu??
za mało psów w schroniskach? a może połasiło się na "łatwą" kaskę? a może uwierzyło się w durne przeświadczenie że piesek raz w życiu musi pokryć, a suczka urodzić, co?
ja sie nie chce wtracac ale weterynarz ten kolo rynku mowil ze byloby dobrze gdyby nasza suczka miala raz szczeniaczki a pozniej zeby ja wysterylizowac. odwlekalismy, podawalismy hormony bo bez tego miala ,,urojone ciaze''. meczyla sie strasznie. az w koncu bylo za pozno. cos uroslo jej w brzuchu (sorki ale nie pamietam nazwy) i prawie jej sie to rozlalo. szybko do wetaerynarza pojechalismy i operacje jej robili w niedziele bo do poniedzialku by juz nie zyla. i lekarz stwierdzil ze to moglo sie tak stac wlasnie od tego ze przez kilka lat odwlekalismy ze szczeniakami. teraz po operacji juz nie moze miec szczeniaczkow. wiec czasami warto nie zwlekac i jesli mozna to ze tak nazwe-pozwolic suczce miec szczeniaczki.
wiec jesli twoja suczka ma szczeniaczki wlasnie dlatego o czym pisalam wyzej to moze warto troszke zejsc z ceny i na pewno szczeniaczki znajda dom
zycze powodzenia i dobrych ludzi dla szczeniaczkow
a tak w ogole jak ja kupywalam pit bulla to ten pan mowil ze odmowil kilku kupcom bo jakies dresy do niego przyjechali i jeden do drugiego ,,ten bedzie dobry na walki''
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-03-16, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum